Khamis, 23 Jun 2011

~~Epok- Epok Sayur ~~I


Ini Epok- Epok sayur gergasi /piring :)) aida gelarnya sbb besarnya sebesar piring...tengok ni nak wat terpaksa duduk diam2 dlm piring...dan bubuh inti dan kelim kemas2 heheh


dah siap dikelim ... epok-epok pinggan /gergasi ...hehehe inti sayur carot, taugeh , bawang besar di dadu, add lada sulah , garam + telur....gaul bagi rata semua bahan2 bercampur..
Perlu di ingat masa mengoreng api mesti kecil saja....supaya inti dlm masak dgn sempurna....goreng nya agak lama dalm 30 minit sbb guna api kecil saja..makan dgn sambal sos cili cair .....perahhhhhh makan tak ingat ....


** Epok- epok sayur gergasi( pinggan) ada inti sayuran dan telur di makan bersama kuah/ sambal sos cili 1 keping boleh makan 3- 4 org ...muai...

1 ulasan: