Assalamulaikum dan selamat pagi wat semua kekawan semua....Terima kasih kerna masih sudi jenguk2 di jendela dapur SRKM in......
Alhamdulillah Talam Seri muka kita dah siap....panas lagi tuu... — di Taman Saujana Seksyen 2.
kali ni cuba beroperasi kuih serimuka...resepi dr CHEF HANIELIZA pulak ....nampaknya menjadi dan sedapppp.... guna loyang 10 x10' cantikkkkk.....
Jom kita tengok2 resepinya ..jom cuba2 operasi..dan jom layannnn......salam sayangdari aida di SRKM...muahhhh buat semua....:)
Talam Seri muka.
**lapisan bawah..
2 cwn pulut
2 1/2 cwn santan cair + sikit garam..
caranya
* basuh pulut dan rendamkan beberapa jam sebelum dimasak..
*masukkan semua bhn dlm loyang dan kukuskn sehingga msk..
*lapikkan plastik dlm loyang bulat atau 4 segi berukuran 8 inci..
*tekankn pulut yg telah msk td supaya mmpat dan cantik
*kukuskn semula dan tuangkn adunan bahagian atas..
**lapisan atas
2 cwn santan pekat
1 cwn jus pandan + pewarna hijau
3/4 cwn gula
3/4 cwn tpg gandum
1/4 cwn tpg kastard
1 bj telor- klu kecil guna 2 biji
1 sdk garam
caranya
masukkn semua bhn dlm mangkuk dan kacau rata.tapiskan..
*tuang perlahan atas pulut dlm loyang td
*kukuskn lebih kurang 30minit
*sejukkn dahulu baru potong dgn pisau plastik...
Talam Sri Muka kita ready dipotong...boleh le jamu kan sedikit kat Surau Taman Saujana Sek. 2 sempena majlis Bacaan Yassin dan solat hajat utk anak2 yg akan hadapi exam PMR ... — di Taman Saujana Seksyen 2.