sebelum mlm menutup tirai sbb dah tergoda dgn tart Egg chef K Khairi Mansor
..lalu dlm cuaca hujan sepanjang hari ni ,Aida cuba berexperiment Tart
Egg di dapur 'Sentuhan RasaKasih Mama" tak tahu le betul ke tidak gini
rupanya....dioperasi dgn dua cara 1)
dibakar atas kuali leper roti jala .2) bersauna dlm oven....last2 bakar
wat besor ( gergasi) guna acuan pai ..sbb nak abis kan filingnya terus
lebur semua ...rasa sedap anak2 pun suka....10q chef atas perkongsian
resepinya .. GASAK Le Aida hoi ada yg hangus , ada yg tergaring dan ada
elokkk jugakk hihih layan kan jeewww .....
Pembantu setia semestinya BB Fatin....macam main pondok2 jewww....
— di Taman Saujana Seksyen 2. Pembantu setia semestinya BB Fatin....macam main pondok2 jewww....
Tart Egg Gergasi dah di potong.....perhhhhh nikmattttttnya.....Alhamdulill ah ...
adunan pastry....gaul manja2 je....itu pesan chef....klu tak kan dah masak keras....
masuk dan bentuk kan dlm bekas tart ... tekan2 bagi nipis dan rata..
lebih2 tu nak senang potong guna pisau..klu kuis2 dgn jari pun ok.....
janji kemas dan rapi tepi2nya tu...tak mahu tebal2 ok...pastrinya tu...agak2 leee..
susun atas kuali..ni specail resepi guan keadah kuali leper wat roti jala tu pun boleh....kata chef lah..aida cuab jugakkk.... ilmu baru ni...
Ini pula bancuah custerdnya....dah siap tapis dan boleh le masukkan dlm pastry yg kita dahditekan2 tadi,,,
kata chef jgn penuh2 sangat ...ni aida terpenuh lak...tu yg ada melempah sikit ...huhu
tutup dgn penutup..... aida guna jew penutup kukusan....
asyik nak skodeng ddan intai2 jeww... takut hangussss....almaklum tak nampak apa yg terjdi di abwah tudung kukusan....masa ni aida JAKUN dan agak risau..sbb takut hangusssss.....hihih tu yg terjengah2 jee kerjanya...hihih
dah siap punnn...di sebablan acauan sikit tu yg panas2 cungkil bagi keluar...sepatutnya kata chef biar ianya dlm bekas tu dulu hingga sejukkkk nanti custerdnya lebih cantik kerasnya dan berkilat.....
Yang ni lak keadah bersauan dlm oven...saja2 nak try...guna oven lak...sbb biasa bakar apa2 guna oven kan...nampaknya menjadi jugakkkkk.....
A'haha dah siap dan boleh le nikmatinyaaaaaa......sefamily....
salam aida..sy nk tanya kulit tat tu adakah masih rangup bila dh sejuk? tq Aida
BalasPadam