Rabu, 30 Mei 2012

BISKUT LAPIS CHEESE ... "Lemak BerKrim".....



Assalamulaikum dan salam sejehtera Aida ucapkan kepada semua kekawan dan pengunjung setia SRKM semua..Alhamdulillah hari ini  aida  cuba beroperasi BISKUT LAPIS CHEESE RESEPI  sumber resepi dari Ct Zarith wallah memang lemak berkrim.... dan pastinnya anak2 dan my hubby menyukainya...10q ct  . Aida mohon  mengadaptasikan resepi yg sungguh lazat ini di teratak "Sentuhan Rasa Kasih Mama" ya.....


pagi operasi wat experiment Biskut Lapis Cheese , biskut kiriman dari Ct
Zarith..Alhamdulillah petang baru dpt merasa..ehemmmm WALLAH MEMANG " LEMAK 
BERKRIM".10q CT atas sumber resepinya....









~~ Disebabkan Tergoda dan teruja untuk merasa dan berexperiment ..tp biskut ni aida tak jumpa di sini aida , Alhamdulillah Ct Zarith sudi kirimkan dari Kuching Sarawak ..jauh tu..hehe...TERIMA KASIH DAUN KELADI  CT...

Apa kata Jom kita tengok resepinya yg mudah dan bahan2 pun senang di dapati cuma tang biskut tu pandai2 lah ya nak cari kat mana ..heheh..klu ada yg pandai cuba2 lagi guna biskut lain tp yg sewaktu dgn ya...... 
JOm operasi..Jom layan dan Jom nikmatinya bersama2 yang tersayangg..muahhhh dan salam sayang juga dari Aida di SRKM...





BISKUT LAPIS CHEESE 

BAHANYA2 :)

250gm cream cheese(jenama apa pun) - aida guna Tatura 
1/2 tin susu pekat manis yg tinggi tu...
1 bungkus/paket biskut saltcheese - Aida guna dlm 1 1/2 bungkus cukup2 nak abiskan cream cheese dan tebalnya pun cantikkkkk...
nestum/oat seckupnya... aida guna nestum

cara2nya :)


cream cheese yg di biar suhu bilik pukul dgn susu sampai sebati....

1)susun biskut cheese tu dlm bekas yg di lapik plastik atau aluminium foil....
2)ratakan cheese atas biskut td....
3)taburkan nestum/oat td...
4)ulang lagi....proses dgn menyusun biskut td dan sapu cheese...
5,6)setiap lapis tabur oat atau nestum utk rasa yg lebih umphhh...
ulang proses sampai habis...
7)bila dh habis...sejukkan dlm esbok semalaman...
8)boleh di potong utk di mkn....
selamat mencuba ye...dan jom layannnnn.....sedpppp lol....








5 ulasan:

  1. salam dear..thnk u for the recipe..saya dr kota kinabalu 1st time makan petang tadi..terus google cari resepi sbb yang jual tu kata resepi beliau rahsia..thnk u skali lagi :)

    BalasPadam
  2. sama2 N.Aima K...resepi ni pun saya dpt dari kawan saya dari sarawak..biskut tu pun import dari sarawak jugak..heheh....disebbkan rasanya yg sedap tu yg saya adaptasikannya di SRKM juga....:)

    BalasPadam
  3. biskut boleh dicelup di dalam susu sebelum disusun ke dalam loyang. :) akan jadi lebih sedap

    BalasPadam
  4. saya tercari2 resepi biskut nie... hari nie baru jumpa nanti nak try buat .. minta permision untuk pinjam pakai resepi yee...

    BalasPadam
  5. hiii...kat jb mane nak dpt biskut ni

    BalasPadam