TINGGGG... Bingka Jagung dah masak tp masih panas .....ptg/ mlm kot baru boleh dibedah.....kita layan mata dululah ya.... 10q kak Sherry Dzul sumber inperasinya...Aida nak abiskan jagung manis dlm tin yg dah dok bertapa dlm i/box tu heheh.....
Rasanya wallah sedapppp, jom kita skodeng resepinya ..Jom opeasi dan Jom layannnnn....salam sayang dari aida di SRKM...muahhhh :))
Bahan
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan air
2 biji telur ayam
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastad
1 tin jagung krim dalam tin
3/4 cawan gula
3 s/b butter/majerin cair
Cara:)
1. Panaskan oven 180'C dan sapukan minyak loyang 8 inci X 8 inci atau loyang bulat 8 inci.
2. Masukkan semua bahan dalam mangkuk dan kacau rata.
3. Tuangkan bahan dalam loyang dan bakar selama 1 jam @ sehingga masak .
4. Sejukkan dan potong untuk hidangan minum petang.
Terima kasih. salam kenal. blog anda sangat berguna untuk saya
BalasPadamsalam kenal juga dari aida...mak wardah...
BalasPadam