Pagi sambil mengelim karipap sempat juga operasi menalam Tokyo pagi ni ...nampaknya menjadi ...masih panas....biar sejuk kejap nanti kita potong ya ....ada juga pemanis mulut petang nanti....10q Anie Japri sudi kongsi resepinya ...Aida dah tertawannnn.....Talam Tokyo jom layannnnn... — di Dari Dapur "Sentuhan RasaKasih Mama".
TALAM TOKYO : Anie Japri
LAPISAN BAWAH
100gm kelapa parut-yg putih sahaja
60gm suun-rendam hingga lembut
250gm sagu-basuh dan toskan
400ml santan
1 sudu teh garam
*satukan semua bahan dan kukus 20 minit
LAPISAN ATAS
100gm tepung kastad
800ml santan(500ml santan+300ml air)
300gm gula pasir-saya guna 280gm aje
4 biji telur
1/2 sudu teh garam
20gm tepung gandum
1 sudu teh paste pandan
pewarna hijau- aida gantikan dgn perwarna kuning telur....
*satukan semua bahan..tapiskan dan masak atas api hingga naik wap sahaja.
*tuangkan atas lapisan pertama tadi..kukus lagi 20-30 minit...sejukkan sebelum di potong.
Sapai jumpa lagi salam sayang dari Aida di dapur "Sentuhan Rasakasih Mama".....muahhhhh 2x .
Tiada ulasan:
Catat Ulasan