Isnin, 3 Mac 2014

kek Labanese Marble...Alhamdulillah...menjadi sempurna nampaknya ..

Experiment kek Labanese Marble...Alhamdulillah.... 10q chef bos Harry Khairi Mansor atas resepinya menjadikan dendam kejelesan aida terbalas hari ni....dengan mengadaptasikan kek belang rimau dan bukannya belang rimau bintang...ngaummmm2 sedapp dan lembut sekali I likess.... suka2.. — diTaman Saujana Seksyen 2.


Labanese Marble Cake

250gm butter

215gm/1 cwn gula kastor
1 tsp vanilla
3 bj telor
300gm/2 cwn tepung naik sendiri
125gm/1/2 cwn sour cream @ yougart @ butter milk
food colouring
cocoa paste

- Panaskan oven sushu 180C
- Sediakan acuan 20cm/8-9inc, lapik dgn kertas minyak
- Pukul Butter gula & vanilla sehingga kembang
- masukkan telor satu persatu, pukul lagi.
- masukkan separuh dr tepung kacau rata dan masukkan sour cream, masukkan baki tepung, dan kaup2 kan sekadar rata.
- warnakan adunan mengikut selera.n bakar lebih kurang selama 1 jam..

Frosting

125gm butter
2 tbs susu cair
230gm (1 1/2 cups) gula icing

- Bancuh kesemua bahan sehingga kembang dan hias pd kek yg telah cukup sejuk.


Akhirkata sebelum aida mengundurkan diri wat seketika ...Dari kejauhan ini juga aida sentiasa mendoakan yang terbaik utk semua mudah2an jugak kita semua dirahmati dan diberkati hidup di dunia dan di akhirat jua hendaknya...Sejambak kemesraan yang berkekalan dan salam sayang silatulrahim yang berpanjnagan dari aida sefamilys wat semua muahhhh.... :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan