Creadit 10Q pada kk Sri Anda Salleh yg sudi berkongsi resepi cendawan Tiram Goreng tepung ni...wallah memang sedap dan mebles sekali ..betul kata org macam kita makan daging ayam aje rasanya vs pulak dgn sambal sos cili ada lagi lebihan wat cecah popia tempohhari....
Bagi pelengkap juadah berbuka pose aida sefamily utk hari ini 12/8/2011....memang wallah sedappppp ....ditamba mamamnya panas2 memang tak hengat....dah sepiring abis....Kepada kk Sri Aida mohon nak kongsikan bersama2 resepi ini dan mengAdaptasikannya di sini dgn pengunjung di SRKM..TQVM dan salam sayang dari Aida di sini....:)
~~Cendawan Goreng Tepung Rangup ~~
Bahan2nya;
Telur dikocok dgn sedikit garam. Boleh juga tambah lada sulah dan cili kisar. Tepung gandum + tepung beras (agak2 lah ya tengok berapa banyak cendawannya)
Caranya:
Tuangkan telur yg telah dikocok tadi kedlm bekas yg berisi cendawan.
Kemudian masukkan kedua2 tepung dan gaul rata.
Panaskan minyak dan goreng hingga garing.
Siap utk dimakan.
SELAMAT MENCUBA.......
Tiada ulasan:
Catat Ulasan