Assalamulaikum..Dunia masakan sangat luas dan tiada penghujungnya..selagi kita berminat belajar ,mahu beroperasi dan berexperiment yang tiada kenal jemu dan putus asa InsyAllah pasti akan memghasilkan satu masakan sangat sedap dan terbaikkk buat yang tersayang..Aku Bangga dengan Air Tangan ku walaupun ianya tidak seberapa...Tanda kasih sayangku buat My Hubby En.Shamsul Nizam dan anak2 yg teristimewa..Tq juga pada kekawan semua.Salam Sayang dan Sejambak Kemesran dari Aida di SRKM..:))
Selasa, 21 Jun 2011
~~APAM MEKAR ~~
Sebagai tanda Terima kasih dan penghargaan yg tidak terhingga Aida manafaatkan hadiah pemberian dpd Mak mertuaku Hajah Junida dan teman FB ku Sasha Rahmat (Cha)...Operasi APAM MEKAR guna acuan lompang .. .sumber inperasi dari ikin yg berada jauh diperantaun DOUHA TQVM..wat b/fast sefamily tersayangg...Apam Mekar semekar kasih dan sayang ku pada mu... salam sayang dari Aida di SRKM ..:) ♥
bahan2
250 gram gula
2 biji telur
300 gram tepung gandum
220 ml susu segar
1 sdk ovallete
1/4 sdk esen pisang
pewarna ikut suka
papercup
Cara-caranya:)
1. panaskan kukusan
2. pukul gula dan telur sampai kembang dan gebu
3. masukkan tepung yang dah ayak.. selang seli ngan susu
4. masukkan ovallete, pukul lg
5. masukkan esen
6. bahagikan ikut suka.. warna apa nak letak..
7. masuk dlm plastik, bocorkan kat hujung... piping dlm papercup yg dah alas ngan acuan lompang or aper2 la...
8.kukus 10-15 minit..
Hadiah Pemberian dari Sasha Rahmat Tqvm cha...Aida suka sangat...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan