Assalamulaikum..Dunia masakan sangat luas dan tiada penghujungnya..selagi kita berminat belajar ,mahu beroperasi dan berexperiment yang tiada kenal jemu dan putus asa InsyAllah pasti akan memghasilkan satu masakan sangat sedap dan terbaikkk buat yang tersayang..Aku Bangga dengan Air Tangan ku walaupun ianya tidak seberapa...Tanda kasih sayangku buat My Hubby En.Shamsul Nizam dan anak2 yg teristimewa..Tq juga pada kekawan semua.Salam Sayang dan Sejambak Kemesran dari Aida di SRKM..:))
Khamis, 23 Jun 2011
~~Epok- Epok Sayur ~~I
Ini Epok- Epok sayur gergasi /piring :)) aida gelarnya sbb besarnya sebesar piring...tengok ni nak wat terpaksa duduk diam2 dlm piring...dan bubuh inti dan kelim kemas2 heheh
dah siap dikelim ... epok-epok pinggan /gergasi ...hehehe inti sayur carot, taugeh , bawang besar di dadu, add lada sulah , garam + telur....gaul bagi rata semua bahan2 bercampur..
Perlu di ingat masa mengoreng api mesti kecil saja....supaya inti dlm masak dgn sempurna....goreng nya agak lama dalm 30 minit sbb guna api kecil saja..makan dgn sambal sos cili cair .....perahhhhhh makan tak ingat ....
** Epok- epok sayur gergasi( pinggan) ada inti sayuran dan telur di makan bersama kuah/ sambal sos cili 1 keping boleh makan 3- 4 org ...muai...
mana nak cari ni kak,.,
BalasPadam